Subsidie Herbruikbare Luiers

Beweren dat een herbruikbare luier alleen maar nadelen heeft, is verkeerd.

Een herbruikbare luier wassen en drogen vraagt extra tijd en de aankoopprijs is hoger in vergelijking met de aankoop van een pak wegwerpluiers. Maar u betaalt maar één keer deze aankoopprijs (met subsidie van de gemeente Kortenberg). U kunt de luiers telkens opnieuw gebruiken en u doet het milieu een plezier.

Bijkomend voordeel is dat uw baby minder last heeft van rode billetjes omdat er in herbruikbare luiers geen stoffen zitten die vocht absorberen. Kindjes met herbruikbare luiers aan, worden ook sneller zindelijk.

Redenen genoeg dus om over te schakelen naar herbruikbare luiers en te genieten van de premie die de gemeente Kortenberg aanbiedt.

Gezinnen die het gebruik van herbruikbare luiers eerst willen uittesten en kiezen voor een huurpakket van een maand, krijgen eenmalig 20% van de factuur terugbetaald. 

De subsidie bedraagt per aanvrager en per kind de helft van de factuurprijs met een maximum van €150. Meerdere aankoopfacturen mogen binnengebracht worden tot het plafond van €150 is bereikt.

Voorwaarden

  • De subsidie kan eenmalig aangevraagd worden door de vader, de moeder of wettelijke voogd. 
  • Gezinnen en alleenstaanden, ingeschreven in het gemeentelijk bevolkingsregister, met kinderen tot 3 jaar komen in aanmerking. (premie kan ook voor de geboorte aangevraagd worden mits attest van huisarts)

Procedure

De aanvraag voor het bekomen van de subsidie dient ingediend te worden op de dienst Milieu.

Dit kan aan de themabalie in het Administratief Centrum op het 2de verdieping (Omgeving) of via duurzaamheid@kortenberg.be 

Meebrengen

  • Kopie van de aankoopfacturen
  • Kopie van het identiteitsbewijs van zowel de aanvrager als van het kind.
  • Aanvraagformulier volledig ingevuld 
  • Eventueel attest van hiusarts bij aanvraag voor de geboorte

Bedrag

Helft van de factuurprijs met een maximum van €150.

Regelgeving

Subsidiereglement herbruikbare luiers vindt je onderaan deze pagina terug. 

Contactinformatie