Subsidie voor aankoop of huur van herbruikbare luiers

Het gebruik van herbruikbare luiers heeft tal van voordelen. Op de volledige luierperiode bespaart u heel wat euro's ondanks dat herbruikbare luiers bij aankoop (eenmalig) duurder zijn.

Een herbruikbare luier wassen en drogen vraagt wat extra tijd maar u produceert heel wat minder afval. Hiermee doet u uw portemonnee en het milieu een plezier.

Bijkomend voordeel is dat uw baby minder last heeft van rode billetjes omdat er in herbruikbare luiers geen stoffen zitten die vocht absorberen. Kindjes met herbruikbare luiers aan, worden ook sneller zindelijk.

Redenen genoeg dus om over te schakelen naar herbruikbare luiers en te genieten van de premie die de gemeente Kortenberg aanbiedt.

Gezinnen die het gebruik van herbruikbare luiers eerst willen uittesten en kiezen voor een huurpakket van een maand, krijgen eenmalig 20% van de factuur terugbetaald. 

De subsidie bedraagt per aanvrager en per kind de helft van de factuurprijs met een maximum van 150 euro. Meerdere aankoopfacturen mogen binnengebracht worden tot het plafond van 150 euro is bereikt.

Voorwaarden

  • De subsidie kan eenmalig aangevraagd worden door de vader, de moeder of wettelijke voogd. 
  • Gezinnen en alleenstaanden, ingeschreven in het gemeentelijk bevolkingsregister, met kinderen tot 3 jaar komen in aanmerking. (premie kan ook voor de geboorte aangevraagd worden mits attest van huisarts)

Meebrengen

  • Kopie van de aankoopfacturen
  • Kopie van het identiteitsbewijs van zowel de aanvrager als van het kind.
  • Aanvraagformulier volledig ingevuld 
  • Eventueel attest van huisarts bij aanvraag voor de geboorte

Bedrag

Helft van de factuurprijs met een maximum van 150 euro.

Online aanvragen

Contactinformatie