Subsidie voor de huur of aankoop herbruikbare (wasbare) luiers

Wegwerpluiers zorgen voor een grote hoeveelheid restafval. Wie kiest voor herbruikbare wasbare luiers, kan een tegemoetkoming krijgen van de gemeente.

Het gebruik van herbruikbare luiers heeft tal van voordelen. Op de volledige luierperiode bespaar je heel wat euro's ondanks dat wasbare luiers bij aankoop (eenmalig) duurder zijn.

Zo'n luier wassen en drogen vraagt wat extra tijd maar je produceert heel wat minder afval. Hiermee doe je je portemonnee en het milieu een plezier.

Bijkomend voordeel is dat jouw baby minder last heeft van rode billetjes omdat er in herbruikbare luiers geen stoffen zitten die vocht absorberen. Kindjes met herbruikbare luiers aan, worden vaak ook sneller zindelijk.

Redenen genoeg dus om over te schakelen naar herbruikbare luiers en te genieten van de subsidie die de gemeente Kortenberg aanbiedt.

Gezinnen die het gebruik van herbruikbare luiers eerst willen uittesten en kiezen voor een huurpakket van een maand, krijgen eenmalig 20% van de factuur terugbetaald. 

De subsidie bedraagt per aanvrager en per kind de helft van de aankoopprijs met een maximum van 150 euro. Meerdere aankoopfacturen mogen binnengebracht worden tot het plafond van 150 euro is bereikt.

Voorwaarden

  • De subsidie kan eenmalig aangevraagd worden door de vader, de moeder of wettelijke voogd van het kindje. 
  • Gezinnen en alleenstaanden, ingeschreven in het gemeentelijk bevolkingsregister, met kinderen tot 3 jaar komen in aanmerking.
  • De subsidie kan ook voor de geboorte aangevraagd worden mits attest van huisarts.

Procedure

  • Digitaal aanvraagformulier volledig ingevuld (je kan desgewenst ook een papieren aanvraagformulier bekomen)
  • Kopie van de aankoopfacturen
  • Kopie van het identiteitsbewijs van het kind
  • Eventueel attest van huisarts bij aanvraag voor de geboorte

Bedrag

Helft van de aankoopprijs met een maximum van 150 euro. Voor een huurpakket bedraagt de subsidie 20% van het bedrag van de huur.

Online aanvragen

Contactinformatie