Telraam: wil jij het verkeer bij jou thuis meten?

30
dec
2022

De gemeente Kortenberg wil samen met haar inwoners en met behulp van Telraam het verkeer in de gemeente dagelijks monitoren. Wil je graag het verkeer tellen in je straat? Stel je dan kandidaat om mee te tellen. Denk je liever mee na over de data die uit Telraam komen en welke acties en maatregelen nodig zijn? Meld je aan als vrijwilliger.

Telraam zorgt ervoor dat je op een innovatieve manier verkeerstellingen kunt meten. Op die manier kunnen zowel het gemeentebestuur als inwoners leren over het verkeer in hun straat en bijdragen aan een leefbare woonomgeving door oplossingen te zoeken. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Telraam zorgt voor meetmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld van geïnteresseerde burgers. Ze worden begeleid om hun eigen verkeersteller bij hun thuis te installeren. Vervolgens wordt het meetinstrument aan het raam gehangen en kan het verkeerstellen beginnen. Alle verzamelde meetgegevens worden beschikbaar gesteld voor beleid, onderzoekers, maar ook voor alle bewoners en geïnteresseerden.

Kandidaat om mee te tellen? 

De Gemeentelijke Adviesraad voor Mobiliteit en Verkeersveiligheid en het gemeentebestuur heeft 15 telramen aangekocht. Zes daarvan staan vast in openbare gebouwen, de andere negen kunnen gedurende een langere periode van ongeveer een jaar bij inwoners thuis worden geïnstalleerd. 

Wil je je graag kandidaat stellen om één van deze negen telramen bij jou thuis metingen te laten uitvoeren? Je kunt je tot en met zondag 22 januari 2023 kandidaat stellen via de website van Telraam. Laad bij je kandidatuur een beeld van de straat vanuit het raam op de 1ste of 2de verdieping waar je je Telraam zal plaatsen. Neem de foto loodrecht, vanuit vogelperspectief, gericht naar de straat. Bekijk hier enkele voorbeelden.

 

Contactinformatie