Thuiscomposteren... ook iets voor u?

8751b548-976c-40db-a5cd-cde4337486d1.jpeg

Composteren is niet echt moeilijk, maar toch loopt het regelmatig fout. Misschien zit u met een aantal vragen… Composteert u best in een vat of in een bak? Wat mag er allemaal in het compostvat? Waar plaatst u best uw vat of bak? Hoe begint u eraan? Door een aantal eenvoudige tips op te volgen, zult u zien dat het een pak gemakkelijker wordt. Bovendien is uw zelfgemaakte compost een nuttig ...

Composteren is niet echt moeilijk, maar toch loopt het regelmatig fout. Misschien zit u met een aantal vragen… Composteert u best in een vat of in een bak? Wat mag er allemaal in het compostvat? Waar plaatst u best uw vat of bak? Hoe begint u eraan? Door een aantal eenvoudige tips op te volgen, zult u zien dat het een pak gemakkelijker wordt. Bovendien is uw zelfgemaakte compost een nuttig product dat u in uw tuin kunt gebruiken. En u spaart het milieu en betaalt minder voor uw afval!

Kriebelt het? Wilt u er meer over weten?
Schrijf u dan in voor een compostcursus die de kringlooptuinkrachten van de gemeente Kortenberg organiseren. Op twee overlegmomenten wordt u ondergedompeld in het wereldje van het thuiscomposteren. Alle nuttige informatie over de verschillende composteersystemen en het composteerproces en een basisinformatie over afvalarm tuinieren zullen aan bod komen. Tijdens het eerste infomoment, krijgt u een theoretische uitleg. Op het tweede informatiemoment nemen we u mee naar de tuin van een kringlooptuinkracht. Hier kunt u met uw eigen ogen de toepassingen van compost en ook andere vormen van afvalvoorkoming in uw tuin bekijken. Met de opgedane kennis kunt u zeker aan de slag om uw eigen gft-afval thuis te composteren.

Bent u na het volgen van deze twee infosessies geïnteresseerd om mee te helpen met het kringlooptuinkrachtenteam van Kortenberg, dan bent u van harte welkom. U kunt mee vergaderen, helpen met de organisatie van een infoavond of de kringlooptuindag,… Bevalt u dit wel, dan kunt u nadien nog een bijkomende opleiding volgen om een ‘echte kringlooptuinkracht’ te worden.

Geïnteresseerd? Schrijf u dan snel in voor deze kosteloze cursus. Het theoretisch gedeelte vindt plaats op donderdag 15 maart van 20 tot 22 u. in het Administratief Centrum, Dr. V. De Walsplein 30, 3070 Kortenberg. Het praktijkgedeelte vindt plaats op zaterdag 17 maart van 14 tot 17 u. in de Bankstraat 84, 3078 Everberg.

Het aantal deelnemers is beperkt! Schrijf u dus snel in via milieu@kortenberg.be of 02 755 22 18.

Bron: UiTinVlaanderen.be

lees meer

Wanneer

za 17 maart 2018 van 14 u. tot 22 u.

Waar

Administratief centrum

Dr.V.De Walsplein 30
3070 Kortenberg

Prijs

Kostenloos

Basistarief: 0,00 €

Organisatie en contact

Gemeentebestuur Kortenberg

Contactinformatie