Tijdelijk gebruik e-loket brandweer bij stormschade

15
jun
2020

Het KMI kondigt voor de komende dagen de mogelijkheid tot stormweer aan. De overheid opent dan doorgaans de hulplijn 1722, waar u terechtkunt voor niet-dringende brandweerhulp bij wateroverlast of stormschade.

Echter, zolang er specifieke coronarichtlijnen gelden, wordt de noodcentrale maximaal ontlast en worden de oproepen naar het nummer 1722 voor steden en gemeenten die beschermd worden door hulpverleningszones met een e-loket, meteen doorverwezen naar dat e-loket.

Hebt u tijdens noodweer dus niet-dringende hulp nodig en woont u in Kortenberg of een gemeente die deel uitmaakt van het arondissement Halle-Vilvoorde, dan surft u best meteen naar het e-loket van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.

Hebt u dringende hulp nodig voor brand, persoonsongevallen of levensbedreigende situaties? Of hebt u een niet-dringende interventie nodig en beschikt u niet over een internetverbinding? Bel of app dan 112.

Meer info over de werking van 1722 in de noodcentrales vindt u terug via https://112.be/nl/niet-dringend

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie