Tijdelijk terras door inname van het openbaar domein in het kader van COVID-19

9
jun
2020

Als de horecazaken opnieuw mogen openen, dan is dat onder voorwaarden. Voor een terras moet een horecazaak toelating van de gemeente krijgen. 

In het kader van de heropening van de horeca kan de gemeente Kortenberg onder bepaalde voorwaarden een tijdelijk terras door inname van het openbaar domein toestaan zodat de afstandsregels voor uw klanten en door het perosneel van uw zaak kunnen worden toegepast.

Dit tijdelijk terras moet klanten beschermen tegen verkeer in de straat en andersom, maar ook de social distancing en eventuele bijkomende veiligheidsvoorwaarden van de Nationale Veiligheidsraad inzake de heropening van de horeca garanderen. 

De gemeente stelt geen gemeentemeubilair ter beschikking, de zaakvoerder moet daarvoor zorgen op eigen last. Dat materiaal kan vereist worden door het bestuur of de politie omwille van de openbare veiligheid.

Het tijdelijke terras wordt aangevraagd voor een periode van een maand. Na evaluatie en afhankelijk van de opgelegde maatregelen kan die periode worden verlengd op aanvraag. 

Indien afspraken niet worden nageleefd en andere mensen in gevaar worden gebracht, zal het gemeentebestuur moeten ingrijpen en zal uw zaak in het kader van openbare veiligheid en gezondheid per burgemeestersbesluit worden gesloten.

Elke aanvraag wordt afzonderlijk bekeken en afgetoetst.

Dien uw aanvraag in door te mailen naar ondernemen@kortenberg.be.

Om uw zaak zo veilig mogelijk in te richten, raadpleeg de gids onderaan deze pagina.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie