Tijdelijk terras door inname van het openbaar domein in het kader van COVID-19

9
jun
2020

In het kader van de geplande heropening van de horeca zal het voor cafés en restaurants mogelijk zijn een tijdelijk terras door inname van het openbaar domein te plaatsen.

Dit tijdelijk terras moet klanten beschermen tegen verkeer in de straat en andersom, maar ook de social distancing en eventuele bijkomende veiligheidsvoorwaarden van het Overlegcomité inzake de heropening van de horeca garanderen. 

De gemeente stelt geen gemeentemeubilair ter beschikking, de zaakvoerder moet daarvoor zorgen op eigen last. Dat materiaal kan vereist worden door het bestuur of de politie omwille van de openbare veiligheid.

Het tijdelijke terras wordt aangevraagd voor zolang de federale COVID-19-maatregelen van kracht zijn en maximaal tot en met 31 maart 2022.

Indien afspraken niet worden nageleefd en andere mensen in gevaar worden gebracht, zal het gemeentebestuur moeten ingrijpen en zal uw zaak in het kader van openbare veiligheid en gezondheid per burgemeestersbesluit worden gesloten.

Voorzie bij uw aanvraag een concreet inplantingsplan van uw tijdelijk terras. Elke aanvraag wordt afzonderlijk bekeken en afgetoetst.

Iedere tijdelijke constructie moet ook voldoen aan de zonale richtlijn: tijdelijke constructies in het kader van COVID-19 van de Brandweerzone Vlaams-Brabant West.

Dien uw aanvraag in door te mailen naar ondernemen@kortenberg.be.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie