Uitnodiging vaccinatie per e-mail of sms? Check uw gegevens bij uw ziekenfonds en Mijn Burgerprofiel

30
nov
2021
Wilt u graag uw uitnodiging voor vaccinatie per sms of per e-mail ontvangen? Check dan of uw ziekenfonds het juiste gsm-nummer en/of e-mailadres heeft of activeer je e-box via Mijn Burgerprofiel. Zo bent u zeker tijdig op de hoogte.

Verschillende ziekenfondsen hebben tegenwoordig een persoonlijke digitale ruimte waar u snel en online uw ziekenfondszaken kan beheren. Het e-mailadres en gsm-nummer dat u daar opgeeft, wordt gebruikt om uw persoonlijke uitnodiging voor coronavaccinatie naar toe te sturen.

Log in op de digitale ruimte van uw ziekenfonds om na te kijken of uw gegevens correct zijn:

Digitale uitnodiging via e-mail

Activeer uw e-box via Mijn Burgerprofiel

Wilt u graag een e-mail ontvangen zodra uw uitnodigingsbrief digitaal beschikbaar is? Activeer dan uw e-box in Mijn Burgerprofiel. Als het vaccinatiecentrum u nu een uitnodiging stuurt, krijgt u daar onmiddellijk een e-mail van en hoeft u niet te wachten op de uitnodiging per brief. De digitale uitnodiging is dus wat sneller dan via de post, want de opdracht voor de brief moet eerst nog naar de drukker, en dan naar de post.

Via de online uitnodiging kunt u dan uw afspraak bevestigen of verplaatsen.

Ontdek in deze video hoe je in Mijn Burgerprofiel kan aanmelden, uw e-box activeren, meldingen instellen en meer.

Controleer uw mailbox

Soms komen de e-mails van uw ziekenfonds toe in de map met ongewenste berichten van uw mailbox. Controleer of de uitnodiging daar misschien terecht gekomen is.

Foutieve gegevens?

Hebt u de uitnodiging per post of via Mijn Burgerprofiel ontvangen en niet per sms of e-mail? Dat betekent dat uw gegevens niet gekend zijn bij uw ziekenfonds. Of dat er een verouderd e-mailadres of gsm-nummer gebruikt werd. Het kan ook gebeuren dat er een fout gemaakt is in de administratie bij het ziekenfonds. Bijvoorbeeld door een tikfoutje in uw e-mailadres.

Het is niet nodig om aan de Vlaamse overheid te melden dat die gegevens niet correct zijn. Wij kunnen uw e-mailadres of gsm-nummer niet aanpassen. U kunt daarvoor terecht bij uw ziekenfonds.