Uitstappen voor groepen

Uitstappen voor groepen zijn tijdelijk niet toegestaan vanwege de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Boek je natuurgids

Een gegidste wandeling in de Rotte gaten.
Een avonturentocht als verjaardagsfeestje voor één van je kinderen
Misschien wel een zoektocht met je familie doorheen het Silsombos.
Of ben je op zoek naar een originele activiteit in één van onze natuurgebieden voor je bedrijf, vereniging of school .
Contacteer ons dan even ... we komen er samen zeker wel uit.

Voor een wandeling met een deskundige gids trek je best ± 2,5u uit.
Om het voor iedereen aangenaam te maken mag een groep uit maximum
25 personen bestaan, vanaf 26 personen engageren we een 2de gids.

Voor de scholen uit Groot-Kortenberg bieden we de wandeling gratis aan.
Voor leden van Natuurpunt en jeugdverenigingen vragen we een bijdrage van €2 met een minimum van  €20 en een max van €45.
Per extra gids komt er €20 bij.
Voor anderen vragen we een bijdrage van €3 met een minimum van €30 en een maximum van €60, per extra gids komt er €30 bij.

Vertrekplaats vanuit verschillende plaatsen mogelijk.
Wij werken ook regelmatig samen met de plaatselijke middenstanders,
vraag ons naar de mogelijkheid.

Mesnen op een houten pad doorheen het bos luisterend naar de uitleg van een gids

Inlichtingen:
Ewoud L' amiral
www.natuurpuntkortenberg.be 
Ewoud.lamiral@natuurpunt.be
0476/26 16 34

Grensoverschrijdende groepsuitstappen

DAGPROGRAMMA 1:     De familie van Ludwig van Beethoven vanuit Bertem

Foto van L. Van Beethoven

De stad Bonn mag zich terecht “Beethovenstad” noemen. Immers, de beroemde componist werd in deze Duitse stad geboren en er op 17 december 1770 gedoopt. Maar zijn “roots” liggen in het Dijleland, waar zijn voorouders woonden.

Eerst een lekkere kop koffie en dan wandelen we in groep door Bertem met de 18de eeuwse pastorie, de Sint-Pietersbandenkerk (op verzoek en meerprijs van € 25), het 17de eeuwse pachthof van Corbie en het Hof van Hamme. Daarna verkennen we met de bus het Dijleland, langs pachthoven en kastelen, linken met Beethovens muziek: Napoleon en Guilietta Guicciardi, de Eroïca en de Mondscheinsonate.

Na een smakelijk middagmaal met streekproducten vervolgen we de busrit langs Haacht naar Boortmeerbeek – link met het Europees volkslied – en Kampenhout bakermat van de Van Beethovens. De tocht gaat verder langs Kortenberg, Everberg – de pastorale symfonie – en Leefdaal waar zonen en afstammelingen van de oudst-gekende Van Beethovens gewoond hebben; langs de Veronakapel terug naar Bertem, het vertrekpunt. En waarom niet eens afsluiten met de streekspecialiteit: een Veronneke met een Teusser of koffie?

Te boeken via www.gidsenbond-dijleland.be

DAGPROGRAMMA 2:      Het Dijleland op rolletjes

Dit is een dagprogramma voor mindervaliden met een rolstoel. Maar ook visueel gehandicapten kunnen er van genieten: er bestaat voor hen de mogelijkheid om in het Bosmuseum te Hoeilaart, de verschillende boomsoorten te “voelen”. En in het arboretum staat “voelen” centraal. Zo kunnen de visueel gehandicapten al voelend de wereld van het bos ervaren en beleven.

Het dagprogramma is uitgewerkt in een modulair systeem waaruit men zelf de daguitstap kan samenstellen.

Voormiddag: bezoek aan het Witloofmuseum of het Bosmuseum of het Heemkundig Museum ’De Botermolen‘.

Na een lekkere lunch vertrekken we langs:

A.      Langs Meerbeekse Tomme, het dorp en langs het Wijnegemhof naar het prachtig dorpsplein in Erps-Kwerps. We vervolgen onze tocht langs Kortenbergse abdij. In Nossegem passeren we langs landingsbanen om in Humelgem een bezoek te brengen aan de Vleug en het Katharinakerkje. Daarna rijden we voorbij de luchtverkeerstoren in Steenokkerzeel. Wat verder ziet u in Perk het kasteel de Ribeaucourt en in Elewijt het Rubenskasteel. We eindigen onze tocht langs het Sportimonium om dan terug te gaan naar vertrekplaats.

B.      Vanuit Bertem, Veltem, Buken rijden we langs Haacht-Station. In deze moderne kerk bevindt zich het grootste glasraam van België. Op dezelfde straat passeren we de brouwerij van Haacht en Haacht- Centrum. We zetten onze tocht verder langs Keerbergen met de Oude Hansbrug, het Heemmuseum en de Heimolen. Grenzend aan het Dijleland, waar in Ninde het Pater Damiaanmuseum zich bevindt. Vervolgens rijden we via Wakkerzeel en Herent terug langs Wilsele. Aan de rand van Leuven rijden we langs de Vaartkom om via Winksele en Veltem terug te komen op ons vertrekpunt.

De prijzen, op aanvraag, worden berekend voor groepen van minimum 25 personen.
Te boeken via www.gidsenbond-dijleland.be

Met z'n allen erop uit

Halve daguitstap: De omgeving van de nationale luchthaven te Zaventem
Deze rondrit toont u de bedrijvigheid rond de nationale luchthaven en laat u kennis maken met de gemeenten in de omgeving.
De tocht begint in Kortenberg en komt achtereenvolgens langs Erps, de landingsroute van de vliegtuigen, Steenokkerzeel, de militaire luchthaven te Melsbroek, Brucargo, Diegem, de gebouwen van de luchthaven, Zaventem, het luchtverkeersleidingscentrum Canac te Nossegem en het schilderachtige dorpscentrum van Humelgem.

Prijs voor deze halve daguitstap: € 50,00 voor max. 2 uur; € 25,00 voor elk uur volgend op de eerste twee uren.


Te verkrijgen bij
De dienst Toerisme

Contactinformatie