Vaccinatie en uw vakantieplannen

3
mei
2021

We moeten er alles aan doen om iedereen de kans te geven zo snel mogelijk gevaccineerd te worden en het voor onze vaccinatiecentra werkbaar te houden. In Vlaanderen doen we er alles aan om iedereen tegen 11 juli, voor de start van de zomervakantie, een eerste vaccin te kunnen bieden. Dat heeft prioriteit boven alles. Maar ook de tweede vaccindosis is belangrijk voor een volledige en langdurige bescherming.

Houd bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met uw afspraken voor vaccinaties. U bent best volledig gevaccineerd voor u op vakantie of reis vertrekt.

Kunt u toch niet wachten, plan uw reis dan tussen uw twee vaccindosissen, maar zorg dat u tijdig terug bent voor uw tweede dosis. Deze tweede dosis kan niet worden uitgesteld

U kunt nu al inschatten wanneer uw eerste vaccinatiedosis en dus ook uw tweede dosis ongeveer gepland staat. Probeer maximaal uw reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat uw vaccinatie niet in de weg komt van uw vakantie, of omgekeerd.

Alle info over 'vaccinatie en vakantie' vindt u op: https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.