Vaccinatie van 12-15-jarigen

13
jul
2021

Binnenkort starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen, en daarvoor hebben we ook u nodig! Want enkel samen kunnen we corona stoppen.

Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit. Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. Anders zal corona blijven opduiken en nieuwe varianten ontwikkelen. Laat u vaccineren en bescherm uzelf én uw omgeving. Zorg dat het virus stopt en niet ons leven!

Behoort u tot deze leeftijdsgroep? Dan ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor uw 2 prikken in het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg. In die brief leest u alles over uw vaccinatiemomenten en vindt u uw vaccinatiecode waarmee u uw afspraken kunt bevestigen.

Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat u een toestemming van uw ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met uw ouders naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als u alleen gaat.

Wie niet onmiddellijk op de afspraak geraakt, bijvoorbeeld wegens vakantie, ontvangt eind augustus of begin september een nieuwe uitnodiging.

Toestemming voor uw vaccinatie

Als 12- tot 15-jarige hebt u een toestemming van uw ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Uw mening is uiteraard van belang! Bespreek de beslissing daarom samen. Met vragen kunt u steeds terecht bij uw huisarts.

Gaan uw ouders of voogd mee naar het vaccinatiecentrum? Dan geven ze daardoor ook meteen hun toestemming voor uw vaccinatie.

Gaat u alleen naar het vaccinatiecentrum? Dan hebt u een schriftelijke toestemming van uw ouder(s) of voogd nodig. Download hier een voorbeeldbrief.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.