Vaccinatie: wie is er aan de beurt?

28
mei
2021

Er circuleren op verschillende kanalen (televisie, internet, sociale media, ...) heel wat cijfers over de vaccinatiecampagne, en vooral over de snelheid en timing van de vaccinatiecampagne. Omdat deze informatie vaak tegenstrijdig is, is het voor inwoners niet altijd even makkelijk om een goed overzicht te hebben. 

Ook voor het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg zijn tegenstrijdige berichten niet aangenaam. Elke dag zetten alle verantwoordelijken, medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum hun beste beentje voor om alle inwoners van Kortenberg, Herent en Bertem zo goed mogelijk verder te helpen wanneer zij langskomen voor hun vaccinatie of wanneer zij vragen hebben over vaccinatie. 

Eén ding is zeker: iedereen in ons vaccinatiecentrum doet zijn uiterste best en trekt zich op aan de goede resultaten die we daarbij boeken:

  • Alle 65-plussers werden vlot gevaccineerd. Zo goed als iedereen van deze groep ontving al een eerste vaccin. Door de demografie van onze gemeenten is dit een vrij grote groep, ruim 10.500 personen.
  • Risicopatiënten en zwangere vrouwen ontvingen al een uitnodiging, de meesten zijn reeds één keer gevaccineerd.
  • Ook heel wat personen van de 'brede bevolking' (jonger dan 65 jaar) hebben reeds een eerste uitnodiging ontvangen. 
  • De vaccinatiegraad in de drie gemeenten (Kortenberg, Herent en Bertem) samen is voor VC Colomba Kortenberg 50,9%. Het gemiddelde in Vlaanderen ligt op 47,98%. 

Via de vaccinatieteller vindt u de meest recente cijfers van het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg terug over welke leeftijdsgroep er aan de beurt is en hoeveel vaccinaties er in de huidige en volgende week worden gezet. 

Denk hieraan, als uw ongeduld het overneemt of wanneer u cijfers leest in de krant:

  • Elk vaccinatiecentrum kan alleen maar de vaccins zetten die het van Vlaanderen ontvangt. Vlaanderen verdeelt de vaccins over de verschillende centra en bepaalt de verdeelsleutel.
  • Als het wat langer duurt voor u aan de beurt bent, dan wil dat gewoon zeggen dat in elk van de doelgroepen die voor u aan de beurt zijn, bijna iedereen zich laat vaccineren.
  • Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer grip we krijgen op het virus.
  • Denkt u dat uw uitnodiging onderweg is, dan kunt u dat nakijken in uw ebox. Hierover bestaat ook een handige video
  • En vooral, blijf voorzichtig! Bent u al één of twee keer gevaccineerd of wacht u vol ongeduld, houd u aan de regels! Houd afstand, draag een mondmasker, ontsmet uw handen, beperk nog even uw sociale contacten.

Belangrijk: Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg doet er alles aan om een maximale vaccinatiegraad te bereiken. Voor wie het nog niet wist en kans wil maken om sneller te worden uitgenodigd: u kunt u nog steeds inschrijven op de reservelijst

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.