Verbod op vuurwerk in Vlaams-Brabant vanaf 20 november 2020 tot en met 17 januari 2021

20
nov
2020

Vanaf vrijdag 20 november 2020 tot en met zondag 17 januari 2021 is het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen (of vuren in openlucht) en het gebruik van pyrotechnische artikelen verboden in heel Vlaams-Brabant. Zowel op privaat als op publiek domein. Dat heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant beslist. 

Deze maatregel werd genomen omdat dit soort activiteiten tot samenscholingen kunnen leiden en omdat er jaarlijks mensen gewond geraken door het gebruik van vuurwerk. Dit zou druk kunnen zetten op de ziekenhuizen en de zorgsector, die op dit moment al heel zwaar belast zijn. 

Belangrijk:

In het Zoeklichtnummer van december 2020 (inwoners van Kortenberg ontvingen dit rond 25 november 2020) stond er een artikel over geluidsarm vuurwerk. Door het politiebesluit van de gouverneur van Vlaams-Brabant is deze informatie reeds achterhaald en zal dus ook geluidsarm vuurwerk niet mogelijk zijn in de eindejaarsperiode. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.