Verkeersonderzoek Erps-Kwerps: bijkomend onderzoek Vissegatstraat

Het gemeentebestuur wil het verkeer in Erps-Kwerps vlotter, veiliger en leefbaarder maken. In 2022 konden inwoners al stemmen op voorgestelde oplossingen om de verkeerssituatie in Erps-Kwerps te verbeteren.

De Vissegatstraat is een smalle, dichtbebouwde woonstraat die op een busroute ligt. Deze factoren zorgen voor een moeilijke doorstroming van het verkeer. Daarom wordt er voor deze straat een bijkomend onderzoek uitgevoerd. Inwoners en gebruikers van De Lijn kunnen nu opnieuw stemmen op twee mogelijke opties.

Infomoment op dinsdag 24 oktober 2023

Ontdek op het infomoment van dinsdag 24 oktober (20 u.) in OC De Zolder (Kwerpsebaan 251) welke bijkomende onderzoeken uitgevoerd werden en wat er wel of niet mogelijk is om de doorstroming van de straat te verbeteren. 

Feedback inwoners en gebruikers van De Lijn van 25 oktober tot en met 7 november 2023

Meer informatie en een gedetailleerde afweging van elke mogelijkheid via voluitsamen.kortenberg.be/nl-BE/projects/bijkomend-onderzoek-vissegatstraat of via mobiliteit@kortenberg.be of 02 755 30 70.

Kies voor optie 1 of 2

Optie 1: Eenrichtingsverkeer in de Vissegatstraat en de Haaggatstraat

Alle gemotoriseerd verkeer, waaronder ook het busverkeer, rijdt in één richting. In de Haaggatstraat gaat het verkeer richting Rechtestraat en in de Vissegatstraat richting Sint-Pietersplein. 

Voetweg 46 vormt een verbinding tussen beide straten en dus de bushaltes. Je stapt dan immers niet meer af in dezelfde straat waar je op de bus stapte.

Beeld optie 1
Optie 2: De huidige situatie behouden, maar onderzoeken waar paaltjes kunnen worden geplaatst zodat voertuigen niet meer over de smalle stoep kunnen rijden, het langsparkeren in de hele straat herbekijken en bijkomend dynamische snelheidsborden plaatsen.

 

Contactinformatie