Voedselbedeling

Wat?

Elke dinsdag en donderdag vindt in het Dienstencentrum in OC Berkenhof de voedselbedeling plaats. Een 160-tal inwoners uit Kortenberg komen hier wekelijks langs en maken een keuze uit het uitgebreide aanbod.

Hoe?

De werking van de voedselbedeling wordt met ondersteuning van het Welzijnshuis compleet gedragen door vrijwilligers en goedhartige handelaars uit de buurt. Zo zijn er van maandag tot en met donderdag chauffeurs die rijden naar leveranciers die met het Welzijnshuis samenwerken. Hierdoor kunnen er elke dinsdag en donderdag verse producten worden aangeboden.

De vrijwilligers zetten op dinsdag en donderdag de winkel klaar en houden deze open voor de cliënten. Zij zorgen ervoor dat de klanten een echte winkelervaring beleven en dat iedereen met een mooi pakket de deur uit kan gaan.

Voor wie?

Denk je in aanmerking te komen voor de voedselbedeling? Dan moet je eerst op gesprek komen bij de sociale dienst van het Welzijnshuis. De medewerkers zullen een sociaal onderzoek doen om te bepalen voor welke diensten je in aanmerking komt. Je kunt hiervoor online een afspraak maken of door van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 u. of tussen 13 en 16 u. te bellen naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken.

Ook aan de slag als vrijwilliger of als ondernemer bijdragen?

Wil je graag een zinvolle vrijetijdsbesteding? Kan jij je op dinsdag of donderdag in de voor- en/of namiddag vrijmaken? Neem contact op met de dienst Welzijnsprojectwerk.

Het Welzijnshuis is ook op zoek naar leveranciers van voedseloverschotten voor de voedselbedeling. Ook leveranciers uit andere gemeenten dan Kortenberg komen in aanmerking.

Van maandag- tot donderdagvoormiddag komen chauffeurs met veel plezier langs om voedseloverschotten op te halen.

Meer info via de dienst Welzijnsprojectwerk: welzijnsprojectwerk@kortenberg.be of 02 755 30 70

Voedselbedeling in OC Berkenhof Kortenberg

Hicham bij de voedselbedeling van Kortenberg

© Foto's: Stijn Wils

 

Contactinformatie