Aan welke voorwaarden moet jouw feest of evenement in 2021 voldoen

De organisatie van evenementen is verboden vanaf 30/10/2020 zoals bepaald door de Vlaamse Overheid.

Het najaar zit normaal gezien vol met feesten en evenementen. Helaas moeten we ons dit jaar aanpassen aan de door corona gecreëerde situatie. Hieronder geven we in een notendop weer waar je voor welk evenement/feest rekening mee zal moeten houden.

Hieronder een opsomming van het type evenement en de vuistregel: (uitgebreide informatie is in de gerelateerde protocollen te vinden)

 1. Familie- of tuinfeest (Max. kerngezin + 4 dezelfde personen gedurende 2 weken) 
 2. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
 3. Publieke evenementen (Max. 200/400 personen) 
 4. Eetdagen zijn verboden. (het aanbieden van dranken en voeding is verboden) 
 5. Straat/buurtfeesten (Max. 200/400 personen) 
 6. Sport: Alle professionele sportwedstrijden binnen en buiten verlopen zonder publiek. Alle amateurwedstrijden worden opgeschort. Het aanbieden en nuttigen van drank en voedsel blijft verboden.
 7. Religieuze diensten (Max. 40 personen) 
 8. Fuiven. 
 9. Andere evenementen. 
 10. Kleurcodes pandemiescenario’s  

Vind je je evenement niet terug in één van bovenstaande categorieën, stuur dan een e-mail naar evenementen@kortenberg.be 

Lees meer informatie over het COVID Event Risk Model (CERM).

Voor evenementen niet op de openbare weg en waarvoor geen protocol van toepassing is dienen deze acht minimale regels te worden gerespecteerd

 1. De onderneming of vereniging informeert de klanten en werknemers over de geldende preventiemaatregelen en geven werknemers de juiste opleiding;
 2. 1,5 meter afstand tussen elke persoon wordt gegarandeerd.
 3. Maskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen worden sterk aanbevolen en gebruikt als de regels van de social distancing niet kunnen worden nageleefd.
 4. De activiteit moet zo worden georganiseerd dat samenscholingen worden vermeden.
 5. De onderneming of vereniging stelt middelen om de noodzakelijke handhygiëne te voorzien, ter beschikking van het personeel en de klanten.
 6. De onderneming of vereniging neemt de gepaste hygiënemaatregelen om de werkplaats en het gebruikte materiaal regelmatig te desinfecteren.
 7. De onderneming of vereniging zorgt voor een goede verluchting van de werkplaats.
 8. Een contactpersoon wordt aangeduid en bekendgemaakt, zodat klanten en personeelsleden een mogelijke besmetting met het coronavirus kunnen melden.

Contactinformatie