Heb je vragen of problemen met je Co­vid Safe Tic­ket?

27
sep
2021

Heb je vragen of problemen met je Co­vid Safe Tic­ket? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen over het Co­vid Safe Tic­ket via de veel gestelde vragen.

Hoe aanvragen?

Een COVID-certificaat:

 • is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
  Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakijke).
   
 • voor vaccinatie kan je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:
  • Vlaanderen: 078 78 78 50 (van 9 tot 19 u. op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 u.) Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar uw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

Aanmelden via itsme

Via Vlaanderen.be lees je hoe je itsme kan activeren. Ondervind je problemen met je eID bij het activeren van itsme? Mogelijk is er een probleem met je certificaat. Maak een afspraak bij de Onthaal- en Snelbalie om de certificaten op uw elektronische identiteitskaart te vernieuwen of aan te passen.

Ben je minderjarig en heb je een Covid Safe Ticket  nodig?

Ben je minderjarig en heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig? Vanaf 12 jaar kan je de CovidSafeBE-app gebruiken op je smartphone om je eigen COVID-certificaten bij te houden. Dat kan op 2 manieren: via het Itsme-account van je ouders of door het activeren van je 'digitale sleutels'.

Optie 1: Heeft één van de ouders een Itsme-account?

 1. Download de CovidSafeBE-app op jouw eigen smartphone als je ouder in de buurt is.
 2. Kies voor ‘aanmelden via eHealth’ en in het volgende scherm voor ‘aanmelden via Itsme’.
 3. Tik in het itsme-scherm dat dan verschijnt het gsm-nummer van je ouder in.
 4. Je ouder bevestigt de aanvraag via de eigen Itsme-app op de eigen smartphone.
 5. Op jouw smartphone verschijnt dan een nieuw keuzescherm. Bij ‘voor mijn kind’ selecteer je je eigen naam. Je ziet nu je COVID-certificaten in de app. Klik op de certificaten zeker eens door naar het detail. Zo worden ze ook offline beschikbaar, wanneer er geen internet is.

Je kan als minderjarige niet zelf de Itsme-app gebruiken, die is enkel beschikbaar voor gebruikers vanaf 18 jaar.

Optie 2: Activeer als minderjarige eenmalig je 'digitale sleutels' met jouw identiteitskaart (kids-ID of eID), een kaartlezer en een eigen e-mailadres.

 1. Zoek een kaartlezer en je identiteitskaart.
 2. Ga naar de website waar je jouw digitale sleutels kunt aanmaken.
 3. Kies hier voor ‘aanmelden via eID kaartlezer’.
 4. Activeer ‘mijn digitale sleutel met gebruikersnaam en wachtwoord’ én ‘beveiligingscode via e-mail’. Je kiest best je eigen, permanente e-mailadres. Beide vakjes moeten dus een groen label met ‘actief’ hebben.
 5. Download en open daarna de CovidSafeBE-app op jouw eigen smartphone en kies voor ‘aanmelden met e-health’ en dan met ‘beveiligingscode via e-mail’.
 6. Je ontvangt een code in de opgegeven mailbox en kopieert die in de app. Je ziet nu je COVID-certificaten in de app. Klik op de certificaten zeker eens door naar het detail. Zo worden ze ook offline beschikbaar, wanneer er geen internet is.

Heb je graag hulp?

Neem dan contact op met het digipunt in de Bib en het Dienstencentrum.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.