Vragen over het coronavirus?

14
feb
2020

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, stellen ook Belgische burgers zich vragen over hun veiligheid. 
Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met partners bij de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de 'veel gestelde vragen' doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Burgers kunnen op de website ook per mail hun vragen kwijt of kunnen bellen op het gratis info-nummer 0800 14 68 9.

Ook op de Twitterpagina (@be_gezondheid) en Facebookpagina (www.facebook.com/volksgezondheid/) wordt doorlopend geïnformeerd over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee burgers zichzelf kunnen beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.