Wandelroutes

Of het nu versteld staan is van het vergezicht vanop Den Tomme in Meerbeek, rustig genieten van een picknick tussen de bosorchissen in het Silsombos of kuieren in Everberg langs de mooiste dreef van Vlaams-Brabant, Kortenberg heeft voor elke wandelaar wat moois in petto!

Wandelingen in Kortenberg 

De uitgestippelde wandelingen in Kortenberg worden niet meer in de klassieke brochure gegoten, maar worden digitaal aangeboden via de gemeentelijke webstek. Aan het onthaal in het Administratief Centrum kunnen ze kosteloos geprint worden voor je. Het voordeel van deze digitale weg is dat je ook zelf wandelingen op maat kan uitstippelen. Je kunt ze nadien niet alleen printen, maar ook downloaden op een gps. 

Plan je route met de volgende links:
  • Ga naar buurt- en voetwegenkaart van Kortenberg voor een uitgebreid overzicht.
  • Ga naar Toerisme Vlaams-Brabant.be voor een uitgebreidoverzicht van de wandelingen in en rond Kortenberg.
  • Ga naar RouteYou.com voor een uitgebreid overzicht van de wandelingen in en rond Kortenberg.
  • Ga naar geochaching.com voor een uitgebreid overzicht van de wandelingen in en rond Kortenberg.
  • Ga naar Routezoeker.com voor een uitgebreid overzicht van de wandelingen in en rond Kortenberg.
  • Ge naar groteroutepaden.be voor een uitgebreid overzicht van de wandelingen in en rond Kortenberg.

Wandelen in de regio

Wens je graag eens buiten Kortenberg te gaan wandelen, dan kan je beroep doen op enkele interessante wandelbrochures. Deze worden te koop aangeboden in de snelbalie in het Administratief Centrum. In de rubriek Fiets en wandelkaarten vind je een overzicht van de beschikbare kaarten.

De website van de Provincie Vlaams-Brabant biedt een mooi overzicht aan van de mysterieuze bossen die de provincie rijk is. Kortenberg is mooi vertegenwoordigd op deze website en het loont zeker de moeite om een kijkje te nemen. 

Wandelclubs

Wandel je liever in groep, dan kan dit ook. Je kunt hiervoor terecht bij de wandelclub de Witlooftrekkers. Ook een aantal andere verenigingen bieden wandelactiviteiten aan zoals Femma, 55+, … 

Verenigingen met een wandelaanbod

 

Contactinformatie