Week van de Vrijwilliger 2021

22
feb
2021

Van 27 februari tot en met 7 maart 2021 is het de 35ste Week van de Vrijwilliger

Met 164 zijn ze, de vrijwilligers die zich voor het Welzijnshuis inzetten. Daarnaast zijn er 116 helpers in het initiatief ‘Kortenberg Helpt’ actief. Omwille van het coronavirus werden er bepaalde projecten met vrijwilligers – voor een tijdje – op pauze gezet. Andere projecten werden coronaveilig gemaakt en zijn actiever dan ooit!

De helpende handen van vrijwilligers maken een belangrijk verschil in de werking van het Welzijnshuis en het is mede dankzij de inzet van de vrijwilligers dat het Welzijnshuis een open en warm huis kan zijn!

Sommige vrijwilligers zijn elke dag actief, anderen maken zich met momenten vrij. De ene vrijwilliger heeft veel tijd, de andere wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: ze doen wat ze kunnen en ze maken een positief verschil in de gemeente Kortenberg. Ze zetten hun talenten in en doen dat met veel plezier en voldoening.

Zo geven ze zuurstof aan de gemeente!

Enkele vrijwilligers aan het woord:

  • ‘Het telefoneren met de groep oudere inwoners was best interessant en vaak hartverwarmend.’ (Relinde, helpster van ‘Kortenberg Helpt’)
  • ‘Zo fijn om te zien hoe dankbaar mensen zijn als je ze kan helpen. Ik heb boodschappen voor een weduwe uit mijn buurt gedaan en ze was zo dankbaar. Blij dat ik mijn steentje kan bijdragen in deze vreemde tijden…’ (Katrien, helpster van ‘Kortenberg Helpt’)
  • ‘De hond van een gezin dat in quarantaine zat, moest uitgelaten worden. Ik heb dat met plezier gedaan! Het was een welkome afwisseling tijdens mijn pauzes, even een luchtje scheppen en ondertussen een dienst bewijzen aan anderen.’ (Anthony, helper van Kortenberg Helpt)
  • We hebben veel mooie herinneringen, maar vooral het besef dat vluchtelingen mensen zoals wij zijn, met dezelfde dromen en idealen, en met een ongelofelijke veerkracht en wil om die te realiseren.’ (Julie en Lieve, vrijwilligsters bij het project Wegwijs van het Welzijnshuis, dat zorgt voor begeleiding van anderstalige nieuwkomers – lees hun getuigenis op kortenberg.be/getuigenis-vrijwilligers-wegwijs)

Om al de vrijwilligers van het Welzijnshuis, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken, is er de Week van de Vrijwilliger. Tijdens de Week van de Vrijwilliger laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden.

Doorheen het jaar waardeert de gemeente Kortenberg de vrijwilligers door het aanbieden van vormingen, infosessies en begeleidingsmomenten, … en door dankbaar te zijn!

Normaal wordt er in maart een vrijwilligersfeest door het Welzijnshuis georganiseerd. Vorig jaar werd het jaarlijks bedankingsfeest afgelast omwille van de coronacrisis. Om ervoor te zorgen dat het feest voor de vrijwilligers van het Welzijnshuis dit jaar wel kan plaatsvinden, wordt dit feest verzet naar het najaar van 2021.

Ondertussen houden we afstand, maar laten we elkaar niet los. Samen sterk, dank u wel! 

Meer info over vrijwilligerswerk in Kortenberg? kortenberg.be/vrijwilligers-welzijnshuis of neem contact op met de coördinator van vrijwilligerswerk via vrijwilligers@kortenberg.be of 02 755 23 10.

 

Contactinformatie