Zorgnetwerk Buren voor Buren

Wat?

‘Oost west, thuis best'. Er schuilt veel waarheid in dit gezegde. Wie verblijft er niet graag in de vertrouwde omgeving die een thuis toch is? Los van eventuele gezondheidsproblemen is dit voor veel inwoners echter niet evident: het niet kunnen uitvoeren van kleine huishoudelijke taken tast hun zelfstandigheid ernstig aan.

Helaas heeft niet iedereen nabije familie of vrienden waarop hij/zij kan terugvallen voor een kleine helpende hand of een vriendelijke babbel. Om mensen zo lang mogelijk en op een kwalitatieve manier thuis te laten wonen en de eenzaamheid te bestrijden, is er het zorgnetwerk ‘Buren voor Buren’.

Doet u ook mee als vrijwilliger?

U helpt graag en belangeloos mensen met noden in uw buurt. U gelooft in een sociale maatschappij waar vele handen licht werk maken. Uw onmisbare bijdrage maakt een wereld van verschil voor zorgbehoevende en vereenzaamde mensen. Het Welzijnshuis zoekt zeker geen specifiek geschoolde vrijwilligers, maar mensen met een warm hart.

Wat kunt u doen als buurthelper?

U brengt een bezoekje aan een eenzame of zorgbehoevende inwoner. U biedt relatief eenvoudige hulp in en om het huis van de hulpvrager: een brievenbus legen, een vuilnisbak buitenzetten, planten water geven, een rolluik omhoog doen, gezelschap houden, een wandeling maken, een boodschapje doen, de stoep vrij maken, … U houdt een oogje in het zeil bij kwetsbare mensen bij extreme winterkoude of zomerhitte. Of u helpt mee bij de verjaardagsbezoekjes aan de 90-jarigen.

Hoe werkt het?

Vrijwilligers worden opgenomen in een bestand dat beheerd wordt door het Dienstencentrum. Alle hulpaanvragen komen daar ook toe en worden dan onderzocht. Daarna kunt u gecontacteerd worden als er iemand in uw buurt uw hulp echt kan gebruiken.

Contactinformatie

Logo Welzijnshuis advalvas