Aanleg speellandschappen Meerbeek en Erps-Kwerps

Speellandschap Meerbeek

Op de gemeenteraad van maandag 6 november 2023 werd het dossier voor de aanleg van een natuurlijk speellandschap in Meerbeek goedgekeurd. Dit speellandschap zal zich situeren aan de bestaande voetweg 32 langs de Alfons Dewitstraat (achter gemeentelijke basisschool De Boemerang) die toegang biedt tot natuurgebied De Rotte Gaten.

De aanleg is voorzien in 2024 en het speellandschap zal ingericht worden rond het thema ‘dierenbos’.  

Het speellandschap wordt ingericht met speeltoestellen met een ‘natuurlijk uitzicht’, uitgevoerd in hoofdzakelijk natuurlijke kleurtinten, houtkleur en grijs.
Het zal aangelegd worden op een perceel waar al volwassen bomen aanwezig zijn. Deze bomen blijven behouden om voor schaduw te zorgen. Een gedeelte van het terrein blijft bestaan als ‘open speelveld’ zonder speelelementen, waar kinderen vrij kunnen spelen.

Er worden verschillende speeltoestellen voorzien: een zandbak, een tafel met acht zitjes, een klein speelhuisje, klimstructuur, een uitkijktoren en een kleine toren met glijbaan en een spel 'dierenmemory'. Er zullen daarnaast ook verschillende sculpturen van dieren (schildpad, konijn, hond, kikker, wiebelpaard, kippenfamilie, varken, slak, …) geplaatst worden.

Speellandschap Erps-Kwerps

Op de gemeenteraad van maandag 18 december 2023 werd het dossier voor de aanleg van een natuurlijk speellandschap in Erps-Kwerps goedgekeurd. Dit speellandschap zal zich situeren langs de bestaande voetweg 76 in de Kasteelstraat die toegang biedt tot het Silsombos.
De aanleg ervan is voorzien in de loop van 2024. Het speellandschap zal ingericht worden rond het thema 'avontuur'.

Achter een kunstige toegangspoort worden volgende speeltoestellen voorzien: een klingelschijf (inclusief toestel), houten slang, bootje, tractor met kar, parabool reflector (inclusief toestel), draaiende spiraal (inclusief toestel), houten toren met glijbaan, klimstructuur, schommel en een kabelbaan.

Daarnaast komt er ook een overdekte picknickplek, een 'beentrainer' voor volwassenen en worden er extra bomen geplant die voor schaduw zullen zorgen.

Contactinformatie