Vrijetijdspas met sociaal tarief

Hou je van sport of cultuur? Gaat je kind graag naar de speelpleinwerking, jeugdbeweging of een vakantiekamp? Als je moet rondkomen met een beperkt inkomen, zijn het vaak net zulke dingen die eerst wegvallen. Met de introductie van de vrijetijdspas wil de gemeente Kortenberg daar iets aan doen. De pas laat je toe om tegen verminderd tarief deel te nemen aan activiteiten van de gemeentelijke diensten of van het Welzijnshuis. Daarnaast kan je met deze pas ook een tegemoetkoming ontvangen voor lidgelden, uitrusting of deelnamegeld van kampen georganiseerd door erkende Kortenbergse jeugd-, sport- en cultuurverenigingen.

Voorwaarden

Een vrijetijdspas kan je aanvragen bij het Welzijnshuis. Na een sociaal onderzoek wordt de vrijetijdspas uitgereikt voor één jaar.

Procedure

Maak een afspraak aan de themabalie van het Welzijnshuis voor de aanvraag van een vrijetijdspas. Dit kan elke eerste woensdag van de maand tussen 13 en 16 u.

 

Meebrengen

Neem zeker een bewijs mee van de inkomsten van de laatste drie maanden van elk inwonend gezinslid (+18 jaar) en je identiteitskaart. 

Bedrag

Een vrijetijdspas kan je aanvragen bij het Welzijnshuis. Na een sociaal onderzoek wordt de vrijetijdspas uitgereikt voor één jaar. De pas is gratis en geeft recht op een onmiddellijke korting van 50% of 75% op de kostprijs van de activiteiten georganiseerd door de gemeente of door het Welzijnshuis.
De tussenkomst voor de kosten gemaakt voor lidgeld, uitrusting of deelnamegeld aan activiteiten van verenigingen bedraagt ook 50% of 75%, overeenkomstig de toegekende vrijetijdspas. Deze laatste tussenkomst bedraagt maximaal 100 euro per persoon per jaar.

Contactinformatie