Sociaal tarief vakantieaanbod via Vrijetijdspas

Naast kortingen voor het tweede en derde kind kan je ook een aanvraag indienen voor het sociaal tarief via de Vrijetijdspas. Het Welzijnshuis beslist of je in aanmerking komt. 

Daarnaast stimuleren heel wat organisaties de deelname van je kind aan een sport- en spelactiviteit door middel van een financiële tussenkomst in het inschrijvingsgeld. Vraag vooraf bij je mutualiteit en werkgever welke voordelen zij bieden. Dan kunnen wij de door jou aangeleverde documenten tijdig en volledig aanvullen; Zo wordt een kamp weer een stukje betaalbaarder.

Voorwaarden

Een vrijetijdspas kan je aanvragen bij het Welzijnshuis. Na een sociaal onderzoek wordt de vrijetijdspas uitgereikt voor één jaar. De pas is gratis en geeft recht op een onmiddellijke korting van 50% of 75% op de kostprijs van de activiteiten georganiseerd door de gemeente of door het Welzijnshuis. De tussenkomst voor de onkosten gemaakt voor lidgeld, uitrusting of deelnamegeld aan activiteiten van verenigingen bedraagt ook 50% of 75%, overeenkomstig de toegekende vrijetijdspas. Deze laatste tussenkomst bedraagt maximaal 100 euro per persoon per jaar.

 

 

Procedure

Wil je een vrijetijdspas aanvragen? Maak online een afspraak aan de themabalie van het Welzijnshuis of telefonisch via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Meebrengen

  • Inkomstenbewijzen van de laatste 3 maanden van elk inwonend gezinslid (+18 jaar)
  • Identiteitskaart

Bedrag

Afhankelijk van de toegekende Vrijetijdspas bedraagt de tussenkomst voor onkostenten voor lidgeld, uitrusting of deelnamegeld aan activiteiten 50% of 75%.

 

Maak een afspraak om een Vrijetijdspas aan te vragen

Contactinformatie