Animator Serviceflats ‘Dry Coningen’

Wat?

Een serviceflat is een flat op maat van de senior in een serviceflatgebouw. Inwoners van 65+ kunnen er een individuele flat huren en er zelfstandig wonen. De woning is aangepast en biedt een veilige woonomgeving. Naast een modern en gebruiksvriendelijk domoticasysteem  is er een oproepsysteem om hulp in te roepen, 24u/24u én dit 7d/7d. Iedere woning beschikt over een woonruimte met open keuken en één of meerdere kamers. Heel aangenaam is de vele lichtinval.

In de gemeenschappelijke ruimtes kunnen de bewoners elkaar ontmoeten. Om ervoor te zorgen dat de bewoners een fijne vrijetijdsinvulling hebben en om de onderlinge sociale contacten te versterken worden er regelmatig activiteiten georganiseerd door vrijwilligers: een kaartnamiddag, een bingo, een filmavondje, …

Doe je ook mee als vrijwilliger?

•Wil je een paar uurtjes per maand investeren in het begeleiden van de inwoners van de serviceflats en ervoor zorgen dat ze een fijne, ontspannen tijd beleven?

• Wil jij de sociale contacten tussen de bewoners helpen vergroten?

• Wil jij mee activiteiten opzetten en ontmoeting creëren?

Wat kan je  doen als vrijwilliger bij de serviceflats?

• Je organiseert samen met andere vrijwilligers bepaalde activiteiten.

• Je houdt rekening met de wensen en de mogelijkheden van de bewoners van de serviceflats.

• Je helpt mee om de bewoners een fijne vrije tijdsinvulling te geven.

• Je bent bereid een individuele bewoner te begeleiden: luisterend oor, ingaan op een persoonlijke wens van de bewoner

Hoe werkt het?

Afhankelijk van je beschikbare tijd en je interesses help je mee met het organiseren van activiteiten voor de bewoners van de serviceflats. Je werkt hiervoor samen met de centrumleider van het Berkenhof en andere vrijwilligers.

Contactinformatie