Exportmeter

De Exportmeter van Flanders Investment & Trade (FIT) is een audittool die het exportpotentieel van uw bedrijf in kaart brengt. Wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor een internationaal avontuur? Of bent u benieuwd hoe u meer en beter kunt exporteren?

De Exportmeter biedt concrete voordelen.

  • U krijgt een objectief beeld van de sterktes en zwaktes van uw bedrijf op het vlak van internationaal ondernemen.
  • U werkt een concreet actieplan uit met verbeterpunten, tips, aanbevelingen, …
  • U krijgt snelle en gefundeerde feedback van experts in internationaal ondernemen.
  • U hoeft zich slechts enkele uren vrij te maken voor de afname van de exportmeter en de bespreking van de resultaten.
  • U krijgt een gedocumenteerd en vertrouwelijk verslag. Enkel uzelf en uw adviseur hebben inzage in het rapport. Er wordt geen exemplaar bewaard door FIT.

Procedure

De audit gebeurt in twee stappen.

  1. In eerste instantie wordt met gespecialiseerde software uw exportprofiel opgesteld. De Exportmeter meet uw prestaties in 8 domeinen (verkoop en marketing, productie, onderzoek en ontwikkeling, distributie, personeelsbeheer,... ) en biedt u een objectief beeld van uw organisatie en processen.
  2. In een tweede gesprek licht FIT uw resultaten gedetailleerd toe en stelt een actieplan op. Dat bevat tips, aanbevelingen over methodes, processen en beste praktijken die u kunt invoeren om een stevige exportbasis te creëren en richtlijnen over hoe u deze kunt implementeren.

Vraag naar de Exportmeter in een van de provinciale kantoren van FIT.

FIT is bedoeld voor bedrijven met een exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest. Brusselse bedrijven kunnen aankloppen bij hub.brussels.

Bedrag

De exportmeter is gratis.