High-Five

High-Five is een project waarbij kinderen gestimuleerd worden om op een veilige manier met de fiets of te voet naar school te gaan. Door middel van een spelmethode en beloningen wil het project fietsers en stappers belonen.

Kinderen kunnen munten verdienen door naar school te stappen of te trappen, of door bijvoorbeeld veiligheidsoefeningen te maken in het platform van High-Five of door fluo te dragen tijdens actieperiodes. Via het online portaal kunnen ouders en kinderen hun vooruitgang opvolgen. Munten kunnen er ingeruild worden voor een beloning.

Start in september 2022

Vanaf september 2022 zullen met Mater Dei en gemeentelijke basisschool De Klimop de eerste twee Kortenbergse scholen van start gaan met High-Five. De komende jaren zullen ook de andere Kortenbergse lagere scholen aan bod komen.

Het Kick-off moment is gepland op donderdag 22 september 2022.

Procedure

Fietsers

Fietsers krijgen van High-Five een fietsentag. Deze bevestigen de kinderen aan de voorvork van hun fiets. Bij het binnenrijden van de fietsenstalling staat er een teller die automatisch verbinding maakt met de tag op de fiets. Zo worden alle fietsen met een tag die de fietsenstalling binnenrijden, automatisch geregistreerd.

Voetgangers

Kinderen die stappen naar school krijgen de kans om onze palen te ‘high-fiven’. Die palen staan op de weg naar school. Afhankelijk van de schoolomgeving zijn dat meestal drie palen. Alle voetgangers krijgen van ons een
bandje dat ze makkelijk aan en uit kunnen doen.

Met dit bandje kunnen ze de palen scannen. Er komt een bliepje en lichtje uit de paal, dus de kinderen weten dat
ze geregistreerd zijn. Wandelende kinderen zijn meestal de jongere kinderen, die vinden het net heel leuk en speels om te high-fiven langs de palen. Bovendien kan het project ze aanzetten om een bepaalde route (waar de palen staan) te gebruiken.

Regelgeving

Contactinformatie