Huren parkeerplaatsen parking Bareelplein

Door de parkeerdruk in het centrum van Kortenberg is het vaak moeilijk om een goede parkeerplaats in de buurt van uw woning te vinden. De gemeente heeft 20 parkeerplaatsen ter beschikking in de ondergrondse parking Bareelplein, met inrit in de Stationstraat. De ondergrondse parkeerplaatsen Bareelplein worden door de gemeente verhuurd worden aan een marktconforme prijs van 55 euro per maand.

Bekijk het reglement over het toewijzen van de parkeerplaatsen

Indien u een parkeerplaats wenst te huren, stuurt u een e-mail naar mobiliteit@kortenberg.be met als onderwerp ‘Ondergrondse parkeerplaatsen Bareelplein’.

Voorwaarden

Alle bewoners van Kortenberg mogen een aanvraag doen om een ondergrondse parkeerplaats in de site Bareel aan marktconforme prijs te huren.  Het aanvraagformulier moet naar waarheid worden ingevuld.

De toekenning van de parkeerplaatsen gebeurt op basis van criteria. Per criterium zullen door de dienst Mobiliteit punten toegekend worden. Als de vraag groter is dan het aanbod, worden voor het toekennen van de parkeerplaatsen  volgende prioriteiten toegepast:

Straten in de nabijheid van de site met de hoogste parkeerdruk

In het parkeerbeleidsplan is een parkeerbezettingsonderzoek uitgevoerd. Samen met de wandelafstand wordt de bezettingsgraad in rekening genomen, en komen inwoners uit volgende straten in aanmerking voor het huren van een parkeerplaats:

  • In eerste instantie worden de Karterstraat en Blockmansstraat aangeschreven omdat deze inwoners binnen de 150 meter van de Bareelsite liggen.
  • De Edegemstraat, Kerkstraat, Leuvensesteenweg tussen Stationstraat en De Walsplein,  en Stationstraat zijn omliggende straten die in 2de instantie aangeschreven worden. 
  • De overige inwoners van Kortenberg worden niet aangeschreven. Zij kunnen kennis nemen van de mogelijkheid om een parkeerplaats te huren via de algemene communicatiekanalen.

Voor dit criterium worden punten als volgt toegekend:

  • Blockmansstraat en Karterstraat: 5 punten
  • N2 tussen Stationstraat en Kerkstraat, Edegemstraat, Parkstraat: 4 punten
  • N2 tussen Kerkstraat en De Walsplein, Stationstraat, Kerkstraat: 3 punten.
  • Andere straten binnen Kortenberg krijgen geen punt.

Het aantal auto’s in het gezin ten opzichte van het aantal gezinsleden

Hier telt de verhouding tussen het aantal gezinsleden van 1 adres ten opzichte van het wagengebruik. 

Voorbeeld 1: 5 inwonende en 2 auto’s à 5/2 = 2,5 punten 
Voorbeeld 2: 3 inwonende en 2 auto’s à 3/2 = 1.5 punt

Het al dan niet beschikken over een private parkeerplaats

Per private parkeermogelijkheid wordt het puntensaldo verminderd met 4 punten.

Wie er het langste woont, heeft voorrang

Bij minder dan 3 jaar 1 punt, tussen de 3 en de 5 jaar krijgen ze 2 punten, langer dan 5 jaar 3 punten, langer dan 10 jaar 5 punten.

Bij een gelijk puntensaldo geldt de datum van aanvraag

Het gemeentebestuur noteert op het inschrijvingsformulier de datum waarop de aanvraag ontvangen werd. Bij een gelijk saldo zal de parkeerplaats aangeboden worden aan de aanvrager die het formulier als eerste indiende.

Dagelijks gebruik

Deze parkeerplaats is bedoeld voor dagelijks gebruik. Het gemeentebestuur behoudt zich het recht voor om de bezetting en het gebruik van de parkeerplaats te inventariseren en te evalueren.

Aantal parkeerplaatsen per woonadres

Er zal in eerste instantie één parkeerplaats toegekend worden per woonadres. Indien voldoende aanbod beschikbaar nadat de mogelijkheid om een parkeerplaats te huren werd gecommuniceerd via de algemene communicatiekanalen, kan een tweede aanvraag van hetzelfde woonadres behandeld worden.

Wachtlijst

Mocht de interesse groter zijn dan het aanbod, zal een wachtlijst opgesteld worden. Het puntensaldo bepaalt in welke volgorde de aanvragers op de wachtlijst zullen staan. Nieuwe aanvragen worden volgens dezelfde criteria beoordeeld en volgens het puntensaldo toegevoegd aan de wachtlijst. Wanneer er een parkeerplaats vrijkomt, zal de eerstvolgende persoon op de wachtlijst gecontacteerd worden met de vraag of er nog steeds interesse is.

Extra voorwaarden

  • O-nummerplaten, mobilhomes, caravans, aanhangwagens, moto’s, fietsen of andere stockage worden niet toegelaten op de parkeerplaats. Deze parkeerplaats is enkel bedoeld voor het parkeren van personenauto’s.
  • De parkeerplaats mag niet worden doorverhuurd. Op de parkeerplaats mag één auto geparkeerd worden die deel uitmaakt van het wagengebruik.
  • Bij het aanvraagformulier moet een kopie van het inschrijvingsbewijs van het voertuig gevoegd worden. Aanvragen zonder de kopie van het inschrijvingsbewijs worden niet behandeld.

Procedure

Stuur een ingevulde versie van het aanvraagformulier om een parkeerplaats te huren of stuur je antwoorden op alle vragen uit het formulier door naar de dienst Mobiliteit.

 

 

 

 

 

Meebrengen

Niet van toepassing

Bedrag

55 euro huur per maand

Regelgeving

Contactinformatie