Lokaal loket kinderopvang in Kortenberg

Op zoek naar kinderopvang?

Ouders die in de gemeente Kortenberg op zoek zijn naar opvang voor hun kinderen tot 3 jaar kunnen sinds 10 december 2021 terecht op het digitaal ‘lokaal loket kinderopvang’ van Opvang.Vlaanderen.

 

 

Via Opvang.Vlaanderen kunnen ouders een kaart terugvinden waar alle locaties met kinderopvang terug te vinden zijn. Elk opvanginitiatief heeft een eigen pagina met heel wat info zoals het type opvang, de prijzen die ze hanteren, de opvanguren, …

De ouders kunnen hun gegevens invullen en zo een aanvraag doen bij één of meerdere opvanginitiatieven.
De opvanginitiatieven laten dan via het platform weten of er al dan niet een opvangplaats vrij is en nodigen ouders uit voor een gesprek. Via hun eigen profiel kunnen ouders hun aanvragen opvolgen.

Opvang vinden wordt kinderspel.

De opstart van een lokaal loket kinderopvang is nieuw in de gemeente. Dit zal in de toekomst ook helpen om nuttige informatie terug te koppelen naar het gemeentebestuur, dat hierdoor de kans krijgt om de opvangvragen in kaart te brengen en het opvangbeleid nog beter af te stemmen op de noden van ouders in de gemeente Kortenberg.

Naast de digitale tool kan elke ouder ook steeds terecht bij het Huis van het Kind, dat zal helpen om samen de aanvraag te doen en dit ook mee op te volgen.
Op woensdagnamiddag is er steeds iemand beschikbaar om hierbij te ondersteunen en om te fungeren als aanspreekpunt voor het lokaal loket kinderopvang.

Een afspraak maken kan via 02 755 30 70 of huisvanhetkind@kortenberg.be.

Contactinformatie