Raadplegen persoonlijke gegevens

U kunt uw gegevens controleren bij het rijksregister en checken welke overheidsdiensten gebruik maken van uw gegevens. Een aantal formulieren kunt u daar ook opvragen en online doorsturen.

Voorwaarden

Om gebruik te maken van het e-loket hebt u volgende zaken nodig:
- een elektronische identiteitskaart (eID). Als u nog géén eID hebt, kunt u die aanvragen.
- een eID-kaartlezer (te verkrijgen in computerwinkel of supermarkt)

Windows en Office
Voor u een kaartlezer installeert is het belangrijk eerst Windows te actualiseren (Windows Update en Office Update uitvoeren, minimum versie 5.5 van Internet Explorer). Surf naar Windows Update en Office Update om uw pc te updaten.

Java
Om de elektronische identiteitskaart te gebruiken, moet u de java-plugin op uw pc geïnstalleerd hebben. Hiervoor surft u naar de java-software site en klikt u op 'Download'. Deze site controleert automatisch of u de laatste versie van de java-plugin reeds hebt geïnstalleerd. Vaak is dat al het geval.

Nakijken instellingen browser
Alle informatie omtrent instellingen van browsers (Internet Explorer, Firefox,...), vindt u hier. Als u Firefox gebruikt, zal u sowieso manueel het volgende moeten doen: bestand → openen c:\program files\belgium identity card\ beid-pkcs11-register.html


Informatie vindt u ook terug op de site http://www.eid.belgium.be

Procedure

Klik op Mijn dossier.
Selecteer het certificaat (= Uw naam - Authentication). Het programma vraagt u dan om uw elektronische identiteitskaart in de kaartlezer te steken en vervolgens uw pincode te typen.

Contactinformatie