Subsidie dak- of zoldervloerisolatie en muurisolatie

Het gemeentebestuur van Kortenberg kent een bijkomende subsidie toe voor dak- of zoldervloerisolatie en voor spouwmuur- of buitenmuurisolatie. Voor doe-het-zelf dak- of zoldervloerisolatie vraagt u een premie aan bij Fluvius. De tegemoetkoming voor de plaatsing van dak- of zoldervloerisolatie en muurisolatie zit sinds 1 oktober 2022 vervat in de MijnVerbouwpremie. Wonen Vlaanderen bezorgt de informatie van uw dossier aan de gemeente voor bijkomende uitbetaling van de gemeentelijke subsidie. De details over de werkwijze hiervan zijn momenteel nog niet bekend. Van zodra dit in orde is, zal de gemeentelijke website worden aangepast.

 

Voorwaarden

Algemene voorwaarden voor de premie doe-het-zelf dak- of zoldervloerisolatie van de netbeheerder Fluvius:

  • De premie is enkel geldig voor een bestaande woning die reglementair vergund is en volledig gelegen is op het grondgebied Kortenberg;
  • Er moet een kopie van alle aankoopfacturen (geen offerte, leveringsbon, kasticket of pro-forma factuur) toegevoegd worden;
  • Alleen na-isolatie van direct of indirect verwarmde ruimtes komt in aanmerking.

OPGELET: Deze premie is geldig voor facturen met datum tussen 1 juli 2022 tot en met 30 april 2023.

Overige voorwaarden zijn terug te vinden via het subsidieaanvraagformulier op de website van Fluvius: www.fluvius.be 

 

 

Procedure

De subsidieaanvraag voor dak- of zoldervloerisolatie die u zelf plaatst (doe-het-zelf) verloopt via het subsidieaanvraagformulier van de netbeheerder Fluvius en is hieraan gekoppeld.
U moet dus voor de gemeentelijke premie geen afzonderlijke aanvraag indienen, Fluvius stuurt uw aanvraag automatisch* door naar de gemeente.

*Opgelet, u dient hiervoor toestemming te geven aan Fluvius om uw gegevens met betrekking tot deze premieaanvraag te delen met het gemeentebestuur en de provincie.

Voor de plaatsing van dak- of zoldervloerisolatie of muurisolatie via een aannemer dient u de MijnVerbouwpremie aan te vragen. Wonen Vlaanderen stuurt uw gegevens door aan de gemeente voor de uitbetaling van de gemeentelijke subsidie, u dient hiervoor dus geen aparte aanvraag in te dienen.

 

Bedrag

De gemeentelijke subsidie bedraagt 2 euro per m² geïsoleerd oppervlak, met een maximum van 200 euro.

Contactinformatie