Subsidie voor het gebruik van hout voorzien van een FSC- of PEFC-label

Wie verantwoord wil consumeren en zijn steentje wil bijdragen voor de toekomst van onze bossen, kiest voor houtproducten met het FSC/PEFC-label. 

Voorwaarden

Een aanvraag is slechts volledig wanneer alle bewijsstukken (factuur + nodige certificaten) voorgelegd worden en de aanvraag volledig is ingevuld. Op de facturen moet het nummer van het FSC- of PEFC-certificaat (CoC) van de leverancier zijn vermeld en moet vermeld worden dat het om FSC- of PEFC-gelabelde producten gaat.
De houtproducten moeten kaderen in een nieuwbouw/renovatieproject en worden gebruikt in de woning, als schrijnwerk en dergelijke. 

Procedure

Na ontvangst van alle bewijsstukken en het volledig ingevulde aanvraagformulier kan een eventuele controle ter plaatse uitgevoerd worden door de bevoegde ambtenaar.

Bedrag

De subsidie kan slechts éénmaal per gebouw of woning aangevraagd worden en bedraagt 125 euro. De subsidie kan gecumuleerd worden met eventuele andere subsidies maar het totaal kan nooit hoger zijn dan 50% van het bedrag van de gemaakte kosten.

Uitzonderingen

Dierenhokken en meubelen zijn niet subsidieerdbaar.

Online aanvragen

Contactinformatie

 • Dienst Omgeving

  Administratief Centrum

  Dr. V. De Walsplein 30
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag Balie geopend, uitsluitend op afspraak (niet op zondag) - bel (niet in het weekend) naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  • Morgen Balie geopend, uitsluitend op afspraak (niet op zondag) - bel (niet in het weekend) naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  Alle openingsuren