Fietspunt Kortenberg

Welkom!

Fietspunten stimuleren het gebruik van de fiets in combinatie met openbaar vervoer door in de directe omgeving van drukke mobiliteitsknooppunten fietsdiensten aan te bieden. Medewerkers houden toezicht op de fietsenstallingen en zorgen voor onderhoud. Daarnaast kunnen fietsgebruikers in de fietspunten terecht om een tweewieler te huren of voor kleine herstellingen die noodzakelijk zijn om veilig en reglementair thuis te geraken.

De fiets is een belangrijke schakel in duurzame ketenmobiliteit en heeft veel potentieel als voor- en natransportmiddel bij openbaar vervoer. Fietsen is gezond, milieuvriendelijk en snel en is ideaal als vervanging of aanvulling op de auto of openbaar vervoer. Onze fietspunten staan ten dienste van deze fietsers. Bovendien worden ze uitgebaat door ondernemingen uit de sociale economie die werken met kansengroepen, zoals laaggeschoolden of langdurig werklozen. Win³ dus: winst voor fietsers, kansengroepen en de maatschappij!

Waarom een fiets huren?

Wil je eens met een elektrisch fiets rijden? Heb je bezoek en wil je ze al fietsend laten genieten van de gemeente? Of moet je auto in de garage en zoek je een alternatief?

Redenen genoeg om een fiets te huren !

De gemeente kortenberg is een groene en landelijke gemeente die veel variatie kent. Van het vlakke en landelijke Erps-Kwerps waar je kan vliegtuispotten tot de romige heuvels van Meerbeek en Everberg waar je in de bossen verkoeling kan zoeken en genieten van de vele vergezichten die het landschap biedt. De gemeente is gelegen in de groene vallei, op de F3 fietsroute en biedt tal van leuke gelegenheden aan waar je iets kan drinken of eten.

Het openbaar vervoer is vlakbij en Hotel Axis heeft een ruime parkeerplaats. 

Reserveren

Hotel Axis, Leuvensesteenweg 749, 3071 Kortenberg - 02 759 30 33 - info@axishotel.be

Stadsfiets: 10 euro per dag
Elektrische Fiets: 25 euro per dag

Fietspunt Kortenberg biedt ook technische bijstand in geval van pech.

Huurcontract en voorwaarden van verhuur in bijlage.

Dit Fietspunt Kortenberg kwam tot stand met dank aan:

Hotel Axis, Axis Travel , Cycle Passion en de gemeente Kortenberg.

Contactinformatie