Huis-aan-huisinzameling van grofvuil

Voorwaarden

Wat kan?

Alle afval dat niet selectief ingezameld wordt, niet herbruikbaar is en dat te groot of te zwaar is om in de huisvuilcontainer mee te geven.

Wat kan niet?

Alle afval dat selectief ingezameld wordt (oude metalen, aeea, steenafval, sloophout, gips en kalk, eterniet ...) of afval dat in de huisvuilcontainer kan.

Procedure

Grofvuil wordt huis aan huis ingezameld.

Grofvuil en oud ijzer: enkel ingezameld op afroep. 
Het wordt opgehaald op de dagen die terug te vinden zijn op de afvalkalender. Indien u grofvuil aan huis wil laten ophalen, moet u hiervoor een afspraak maken met EcoWerf via het nummer 0800 97 0 97, ten minste 2 dagen voor de dag van de inzameling. Vuilniszakken, bouw- of sloopafval, restafval of recycleerbaar huisvuil mogen dus NIET buitengezet worden.  Verder moet het goed samengebonden zijn in hanteerbare stukken: maximum 1m hoog, 2m breed, en 30 kg.

Voor oud ijzer worden er eveneens aparte ophalingen voorzien die door de ophaaldiensten van Ecowerf gebeuren. Alle voorwerpen van oud ijzer mogen buitengezet worden, maar mogen max. 30 kg wegen en 1 m³ groot zijn. Zakken gevuld met oud ijzer worden zeker niet meegenomen. Ook dit wordt nog enkel ingezameld op afroep, op dezelfde werkwijze als voor grof vuil.

De voorwerpen moeten om 7 u. 's morgens buiten staan aan de straatkant en ze mogen de voorbijgangers niet hinderen. De ophalingen zelf kunnen tot 19 u. 's avonds gebeuren.

 

Grofvuil en oude metalen worden ook ingezameld op het recyclagepark.

Het tarief voor grofvuil bedraagt 28 cent per kg (zowel voor particulieren als KMO’s). Afval dat te groot of te zwaar is om in de huisvuilcontainer of -zak te kunnen, en dat niet selectief wordt ingezameld hoort bij grofvuil, bijvoorbeeld tapijten, autoruiten, roofing en isolatiemateriaal. Bekijk de sorteerregels voor grofvuil.

Bekijk de sorteerregels voor oude metalen.

Meebrengen

Bel EcoWerf op 0800 97 0 97 voor de juiste inzameldata en tarieven. Meer informatie is ook terug te vinden via de website van Ecowerf.

Bedrag

Ecowerf vraagt een voorrijkost van 12,5 euro met daarboven nog een extra bedrag, afhankelijk van het type afval dat wordt buitengezet. Ecowerf deelt de totaalprijs mee wanneer u de afspraak maakt.

 

Uitzonderingen

Goederen die in goede staat zijn, kunt u aan een kringwinkel bezorgen (meubelen, kleding, schoenen en elektrische apparaten).
Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), glas en autobanden kunt u niet laten ophalen. Deze brengt u naar het containerpark.
Bouw- en sloopafval is geen grofvuil. Dit brengt u ook naar het containerpark. 
Oud ijzer wordt gratis aan huis opgehaald. Deze voorwaarden staan bij het betreffende gedeelte op deze website beschreven.

Contactinformatie