Renovatiewerken OC Oud Gemeentehuis Everberg

Op de gemeenteraad van maandag 4 september 2023 werden het vernieuwde bestek en de raming voor een energetische totaalrenovatie van OC Oud Gemeentehuis en de feestzaal in Everberg goedgekeurd.

In november 2021 stelde Fluvius een voorstel op voor een energetische renovatie voor Oud Gemeentehuis en de feestzaal in Everberg. Het betrof onder meer een vernieuwing van de centrale verwarming en de ventilatie, zonnepanelen op het dak van de feestzaal en nieuw buitenschrijnwerk gecombineerd met betere isolatie.

Extra aanpassingen

Na een grondige analyse werd geconcludeerd dat er verschillende extra aanpassingen noodzakelijk zijn om te voldoen aan de huidige normen, en dat er bijgevolg een extra meerkost voorzien moet worden ten opzichte van de eerste raming.

Zo moeten vanwege de ouderdom het dak en de muren extra geïsoleerd. Hierdoor zal het dak van de feestzaal waar de zonnepalen op geplaatst worden reeds voldoen aan de nieuwe normen.
Deze investeringen resulteren in een kleinere installatie van de nieuwe ketel voor de centrale verwarming en dus ook in minder verbruik in de toekomst.

De oude luchtgroepen in het plafond zullen vervangen worden door een grote luchtgroep op het dak. Door de plaatsing van een geluidswand naast deze luchtgroep zal dit ook voldoen aan de huidige geluidsnormen en blijven omwonenden gespaard van mogelijke geluidsoverlast.

De zonnepaneleninstallatie die door Fluvius voorzien werd, dekt de verbruiken van de feestzaal. Maar door de ontwikkelingen op de energiemarkt, wil het gemeentebestuur een grotere hoeveelheid zonnepanelen op het dak plaatsen om zo deze energie te delen met andere gebouwen. 

Start werken

De werken zijn begin maart 2024 van start gegaan. Het einde van de werken is voorzien voor het najaar van 2024. 

 

 

Contactinformatie