Feestpakket Dag van de Buren

De gemeente Kortenberg zet in op zorgzame buurten: een plek waar het aangenaam wonen is, waar mensen elkaar (leren) kennen en helpen. De jaarlijkse Europese Dag van de Buren, telkens op de laatste vrijdag van mei, is alvast een uitgelezen moment om samen te komen.

In 2024 vindt de dag van de Buren plaats op vrijdag 31 mei.

Maak het samen gezellig

Misschien heb je al een hechte buurt of wil je juist je buren wat beter leren kennen. Spreek je buren aan en nodig ze uit. Zet een tafel en stoelen op de stoep, op een pleintje in de buurt, in je voortuin, …. Maak het gezellig en vraag je buren om een hapje of een drankje mee te brengen.

Gratis feestpakket

Als inwoner kun je een feestpakket aanvragen dat je een start geeft om een kleine, laagdrempelige bijeenkomst met buren te organiseren op de Dag van de Buren.

Doe je een aanvraag, dan ontvang je:

  • uitnodigingskaarten en affiches om de bijeenkomst bekend te maken in je straat of buurt: dit kan digitaal (een PDF die je zelf kan aanvullen met de juiste informatie) of gedrukt (een sjabloon dat je handmatig verder aanvult);
  • drank en versnaperingen;
  • versiering.

Het pakket is voldoende voor ongeveer 10 tot 15 personen. 

Voorwaarden

Een bijeenkomst in het kader van de Dag voor de Buren is klein en laagdrempelig.

Dit houdt in dat de bijeenkomst op privé of openbaar domein kan plaatsvinden zonder dat er extra maatregelen voor de veiligheid nodig zijn zoals het afsluiten van een straat.

Procedure

Feestpakket aanvragen

Vraag een pakket aan via het webformulier onderaan deze pagina. Daarin geef je aan waar je een bijeenkomst wil organiseren en voor ongeveer hoeveel personen. 

Dit kan tot drie weken voor de Dag van de Buren.

In 2024 kun je een feestpakket aanvragen tot en met vrijdag 10 mei. 

Per aanvrager wordt er één pakket voorzien.

Feestpakket afhalen

Je haalt je pakket op in de week dat de Dag van de Buren plaatsvindt. De gemeente maakt daarover tijdig afspraken met jou.

In 2024 haal je het feestpakket op in OC Berkenhof (Beekstraat 25, 3070 Kortenberg), in de week van 27 tot 31 mei. 

Bedrag

Gratis

Uitzonderingen

Wens je een buurtfeest te organiseren op de Dag van de Buren, dan kun je geen aanspraak maken op dit feestpakket. Je dient dan gebruik te maken van de juiste aanvraagkanalen voor het aanvragen van een buurtfeest via de link onderaan deze pagina.

Online aanvragen

Contactinformatie