Samenaankoop voor ontharding bij particulieren, bedrijven en verenigingen

Grijs uit, groen in

De voorbije jaren zijn we getuige geweest van de dramatische gevolgen van de klimaatopwarming. De drogere en warmere zomers en de nattere winters zorgen voor schadelijke effecten voor onze gezondheid, veiligheid, natuur en economie.

Door nutteloze verharding weg te halen en deze ruimte opnieuw in te richten met groen of waterdoorlatende materialen, kunnen we bijdragen tot een leefbaardere omgeving met:

  • Verhoogde waterinfiltratie;
  • Minder droogte;
  • Meer bescherming tegen wateroverlast;
  • Verkoeling in de zomer;
  • Betere luchtkwaliteit;
  • Meer groen en biodiversiteit.

Kortenberg wil haar burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om op hun eigen grond te ontharden. Daarom doet ze samen met andere gemeenten mee aan het samenaankoopproject 'Grijs uit, groen in' van Interleuven.

Er wordt een gezamenlijke prijsvraag georganiseerd om een (of meerdere) (tuin)aannemer(s) aan te stellen, die bij particulieren, bedrijven en verenigingen onthardingswerken kunnen uitvoeren, op een professionele manier en aan een voordelige prijs.

Wens je jouw oprit, terras, tuin of andere oppervlakte te ontharden en weet je nog niet hoe?

Dan is dit project misschien iets voor jou!

Er wordt een werkgroep samengesteld uit inwoners, bedrijven en verenigingen van de deelnemende gemeenten. Deze werkgroep zal onder andere beslissen welke aannemer de opdrachten mag uitvoeren. Ben je in de periode december 2022-maart 2023 3 à 4 avonden vrij om actief online deel te nemen aan de werkgroep? Geef dit aan op het inschrijvingsformulier. Je zal in december 2022 gecontacteerd worden voor een eerste bijeenkomst van de werkgroep.

Procedure

Jouw interesse voor deze samenaankoop kan je aangeven door dit inschrijvingsformulier in te vullen.

Het invullen van het formulier verbindt je niet tot een contract. Indien je niet beschikt over internet of je nog vragen hebt over het project, neem dan contact op met de dienst Omgeving of rechtstreeks met Interleuven:

Contactinformatie