3070 Mobiel - vervoer naar en van activiteiten van het Welzijnshuis

3070 MobielWat?

Met de '3070 Mobiel', het minibusje van het Welzijnshuis,worden verplaatsingsmogelijkheden aangeboden aan een groepje mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Het gaat hier vaak om oudere mensen of mensen met een handicap en met een laag inkomen die geen wagen bezitten en die zich geen taxi kunnen veroorloven.

De 3070 Mobiel is een minibus waarin behalve de chauffeur 8 passagiers kunnen plaatsnemen. Deze minibus wordt ingezet om minder mobiele cliënten van het Welzijnshuis te vervoeren naar en van groepsactiviteiten van het Welzijnshuis, zoals bijvoorbeeld het Dorpsrestaurant (op maandag, dinsdag en vrijdag in Kortenberg en op woensdag in Erps-Kwerps), dagopvang NOAH, het Seniorenfeest, enzovoort. Een vrijwilliger bestuurt de 3070 Mobiel.

Doet u ook mee als vrijwilliger?

  • U vindt het belangrijk dat mensen mobiel blijven en niet vereenzamen.
  • U rijdt rond met het busje van het Welzijnshuis: de '3070 Mobiel'
  • U beschikt over een geldig (gewoon) rijbewijs B.
  • U hoeft uw eigen wagen niet te gebruiken, aangezien u met het busje de mensen (in groep) vervoert. Er wordt voor de chauffeurs een verzekering afgesloten voor de ritten die zij rijden. Deze verzekering omvat burgerlijke aansprakelijkheid, een omniumverzekering en een verzekering lichamelijke schade.
  • U bent gedurende enkele uren of dagen per week beschikbaar.

Wat kunt u doen als vrijwillige chauffeur 3070 Mobiel?

Als vrijwilliger bestuurt u de 3070 Mobiel (het minibusje van het Welzijnshuis). U vervoert minder mobiele cliënten van het Welzijnshuis te vervoeren naar en van groepsactiviteiten van het Welzijnshuis, zoals bijvoorbeeld het Dorpsrestaurant, dagopvang NOAH, het Seniorenfeest,…

Contactinformatie