Project De Kubus

Wat?

schoolbord met krijtjesDankzij dit project worden kinderen na schooltijd een uurtje opgevangen in een structuurklasje. Gemotiveerde vrijwilligers geven hen naschoolse begeleiding en taalstimulering als ondersteuning bij hun huiswerk en lessen. Het project heeft als doel schoolachterstand bij kinderen te voorkomen en een brug te slaan tussen de gezinnen en de scholen. Het project steunt op een sterke samenwerking tussen de scholen, het Welzijnshuis en andere hulpverleners.

Doet u ook mee als vrijwilliger?

Hebt u ervaring in het werken met kinderen, als monitor of jeugdleider of als (ex-)leerkracht?
Spreekt u vlot Nederlands?
Wilt u meewerken aan de vroegtijdige aanpak van taalachterstand bij jonge kinderen en hen begeleiden in het leren leren? Wilt u een duwtje in de rug geven van de ouders en hen tonen hoe zij ook thuis voor een fijne ‘leeromgeving’ kunnen zorgen?

Wat kunt u doen als vrijwilliger van De Kubus?

In een structuurklasje begeleidt u een viertal kinderen uit het eerste of tweede leerjaar van de lagere school. U zorgt voor een warm welkom en een rustige begeleiding van het huiswerk. Na het schoolwerk speelt u met de kinderen een spel waarbij het Nederlands op een toffe manier wordt geoefend, indien mogelijk samen met de mama’s of papa’s.

Hoe werkt het?

  • De vrijwilligers van de Kubusklas van de gemeentelijke basisschool De Regenboog, Kloosterstraat 10 en Beekstraat 25 in Kortenberg, zijn op post tijdens de schooldagen op maandag en/of donderdag, van 15.30 tot 17 u.
  • De vrijwilligers van de Kubusklas van de vrije basisschool Mater Dei, Engerstraat 10 in Erps-Kwerps, staan klaar op dinsdag van 15.30 tot 17u.

De vrijwilligers worden methodisch ondersteund door de kinderwerker van het Welzijnshuis en mogen beschikken over een materialenkoffer met spelletjes en lees- en vertelboekjes gebruiken.

Contactinformatie

Logo Welzijnshuis advalvas