Psychosociale Hulp (PSH)
Een busongeval, een grote brand, een schietpartij… Rampen zijn jammer genoeg niet weg te denken uit onze samenleving en elke stad of gemeente kan ermee geconfronteerd worden.
Het gaat om uitzonderlijke gebeurtenissen die soms een grote impact hebben op onze samenleving. De gemeente Kortenberg is hierop voorbereid en heeft een uitgebreid interventieplan dat geactiveerd wordt als er zich een noodsituatie voordoet.
Afhankelijk van de aard van de ramp kan het nodig zijn om psychosociale hulp te bieden aan niet-gewonde slachtoffers en familieleden en vrienden van slachtoffers. Denk hierbij maar aan de familieleden van de overleden passagiers bij de treinramp van Buizingen of alle niet-gewonde feestvierders op Pukkelpop die nood hadden aan informatie, psychologische ondersteuning, onderdak, warme kledij… Om deze hulp te kunnen bieden heeft de gemeente een netwerk met opgeleide psychosociale vrijwilligers.
Tijdens een ramp draait u als vrijwilliger mee in een netwerk van psychosociale medewerkers dat onder leiding staat van een hoofdcoördinator. Samen staan jullie in voor verschillende opdrachten (bv.: opvang, eventueel vervoer en registratie van niet-gewonden).
Hulp verlenen in crisissituaties. Iets voor u?
Contactinformatie
-
Vrijwilligerswerking Welzijnshuis
Administratief Centrum
Dr. V. De Walsplein 30
3070 KortenbergOpeningsuren
- Vandaag open van 09 u. tot 12 u., van 13 u. tot 16.30 u.
- Morgen open van 09 u. tot 12 u., van 13 u. tot 16.30 u.