Werking federatie Kortenberg

Sedert 1 september 2019 werd Chantal Lemmens Pastoraal Coördinator voor de parochies van Kortenberg en Herent. Zij volgt Deken Patrick Maervoet op als verantwoordelijke.

Contactgegevens : Chantal Lemmens, chantal.lemmens1@telenet.be of 0475 53 54 89

Federatiesecretariaat
Met pastorale vragen kunt u steeds terecht in het federatiesecretariaat : secretariaatmeerbeek@telenet.be, of tijdens de openingsuren op maandag tussen 18u en 20u op telefoonnummer 02 311 41 77 of kom gerust langs in de pastorij van Meerbeek, Sint-Antoniusstraat 21 (zijingang links)

Website
https://www.kerknet.be/organisatie/federatie-kortenberg

Vieringen

Dopen
Doopaanvragen verlopen via de website of via het federatiesecretariaat
Er is een gemeenschappelijke doopvoorbereiding en alle dopen vinden plaats in de kerk van Sint-Pieter Kwerps telkens op zondag om 12 of om 14 u.

Aanvragen voor doopsel op latere leeftijd (+12 jaar) : neem gerust contact op met pastoraal coördinator Chantal Lemmens.

Ziekenzalving en zegen
Is er iemand ernstig ziek of stervende  en wenst deze persoon de ziekenzalving of -zegen : neem gerust contact op met pastoraal-coördinator Chantal Lemmens

Catechese
Contacten voor de catechese verlopen via de lokale verantwoordelijken. De data en uren van de eerste communie en vormsel vindt u op de website van de federatie ; https://www.kerknet.be/organisatie/federatiekortenberg

Huwelijken
Aanvragen voor de huwelijken verlopen eveneens via het federatiesecretariaat

Uitvaarten
De uitvaarten zijn in principe steeds gebedsdiensten. Deze regeling volgt de richtlijnen van de Vlaamse bisschoppen. Bij een aanvraag voor een kerkelijke uitvaart neem de uitvaartverzorger van uw keuze contact op met onze coördinatiepunt voor uitvaarten om datum en uur vast te leggen.